TBMM'de 5 genel başkan var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın yeniden ÖDP Genel Başkanı seçilmesiyle TBMM'de görev yapan siyasi parti genel başkanı sayısı 5'e yükseldi.

22 Temmuzda yapılan seçimle TBMM'ye sadece 3 siyasi partinin genel başkanı girdi. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya'dan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osmaniye'den aday olduğu seçimi kazanarak, milletvekili olarak TBMM'de görev aldılar.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ise genel başkanlık görevlerinden istifa ederek seçime bağımsız aday olarak katıldılar.

Seçimden sonra BBP'ye geçen Yazıcıoğlu, daha sonra yapılan olağanüstü kongrede yeniden genel başkan seçildi.

İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da seçimler sonrasında ÖDP'ye katıldı ve dün yapılan kongrede yeniden partisinin genel başkanlığına getirildi. Uras ve Yazıcıoğlu ile birlikte Mecliste genel başkan sayısı 5'e yükseldi.

Seçimde bağımsız adayları destekleyen DTP, bunlardan 20'sinin partilerine katılması sonucunda grup oluşturdu. Ancak bu partide ''Genel Başkan'' unvanını kimse taşımadığı için Mardin Milletvekili Ahmet Türk grup başkanlığı görevini yürütüyor.

Genel seçimlerde CHP listelerinden seçilen 13 milletvekili de sonradan istifa ederek DSP'ye katıldı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçimlerde aday olmadığı için partisini TBMM'de temsil edemiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber